Sider

mandag den 16. september 2013

Sparegris

Omalley og jeg syntes vi skulle have en sparegris, som var sød, passede i Omalleys lejligheds stil og som var hjemmelavet, så endnu en gang var Pinterest vores ven. Vi fandt en model her, som vi kunne lave til vores egen model af. Vores er en del større end den lille fyr på Pinterest, men så kan der jo også være mange flere penge indeni inden vi må skille den ad. Vores model er en der kan åbnes, så vi kan tage pengene ud af den, uden at ødelægge den. 

Det skal du bruge:

2 liters plastik flaske
Acrylmaling (vi brugte en lys blå og sort)
4 tegnestifter (her brugte vi også blå, bare lidt mørkere)
Pensler (en stor og en lille)
Avis (til at stille flasken på mens den males)
2 knapper (vi brugte en mellemstore sorte knapper)
Piberenser (til hale. Her fandt vi også en blå)
Hobbykniv/saks (til at hullet i toppen og maven)
Toiletrulle (til ører)
Lim



Sådan gør du:

Start med, at tage vaske flasken indvendigt og klistermærket af samt rens limen af. Det var ikke svært på denne her. Brugte bare lidt opvaskemiddel og så var det overstået.


Så laver du et hul til halen. Vi havde i første omgang valgt at der skulle bruges et sugerør til hale, men så fandt vi en blå piberenser og syntes den var bedre, da den kunne snos til en krølle på halen. Vi lavede hullet med en saks.  


Så laves hullet hvor pengene skal puttes ved i. Tag højde for, at grisen skæres over på midten om lidt. 


Nu skæres flasken over på midten og samles igen. Den ene del lirkes forsigtigt ind i den anden, uden at den ene flaske del bøjer meget. Et lille buk ses ikke, når grisen er færdig. Den skæres over for, at man senere kan tage pengene ud af grisen igen uden, at slagte den for altid. 


Flasken males med den acrylfarve du ønsker. Jeg skulle kun male den af to omgange før jeg havde et dækkende resultat. Er du ikke helt tilfreds, så kan den pletmales der, hvor der er helligdage eller du kan give den en hel omgang mere. Lad den tørre helt mellem hver om gang. 


Når flasken er tør, så krølles halen og kommes på, som på billedet. 


Derefter kommes fødderne på (knappenålene). Med denne store gris, så skal der være to i bagerste ende og to foran. Ingen på det tynde stykke :)


Så skal knapperne monteres med lim. Næsen er forøvrigt også malet med sort acrylmaling, så det dækker cola mærket. Husk at holde fast på øjnene, indtil de sidder nogenlunde fast af sig selv. 


Toiletrullen skal bruges til øre. Du klipper bare den størrelse ud, som du gerne vil have og laver et stykke som du kan bukke ind. Det ikke farvede sted er det hvor limen kommer til at sidde på og som skal være ned mod grisen. Øret er farvet på begge sider. 

 

Jeg forkortede det stykke jeg skulle lime på, da jeg syntes det virkede lidt for stort, da jeg målte det med placeringen på grisen. Put lim på øret og sæt det fast. Hold fast på øret indtil det sidder hvor det skal, uden at rykke sig. 


Så er Grisen færdig og klar til brug. Er den ikke fin?


Bagenden af grisen. Den hale er bare så yndig :)


Forfra. 


Og sidst men ikke mindst, så skal de første penge også i :)


Lavet Omalley og PeacefulAngel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar